Keluarga Abu Aiman in Wallpaper Graphic

Hasil kerja ketika “buhsan” & “buring2″…(click on the picture to get the full size version) The members; Rosli bin Abdullah ( 10/ 08/ 1963 ) Che Noor Arifah binti Abu Bakar ( 17/ 07/ 1966 ) Aiman bin Rosli ( 21/ 06/ 1987 ) Asma’ binti Ahmad Khalid ( 12/ 10/ 1987; 1st daughter-in-law ) Nuur Syifaa’ binti Rosli ( 20/ 12/ 1989 ) ‘Ammaar … Continue reading Keluarga Abu Aiman in Wallpaper Graphic

Batu & Kopi

Semalam saya buka email, tertarik pada satu email yang Ummi forward. Lalu teringin untuk kongsi kisah ini dengan sahabat semua. Sama-samalah kita hayati dan renungkan… Suatu hari seorang pakar dlm bidang pengurusan masa bercakap dalam suatu kumpulan yang terdiri drp ahli perniagaan yang berjaya. Beliau menggunakan satu analogi yang cukup mudah dan berkesan supaya mereka dapat ingat sampai bila2. Beliau berdiri dan berkata, “OK, saya … Continue reading Batu & Kopi

BBQ di beranda rumah

(entry untuk adik-adik tersayang) Baru-baru ni, K. Long & Abang Long ada buat BBQ. Siang tu kami exam, alhamdulillah memuaskan. Malam tu kami sengaja nak menenangkan fikiran dengan ber’picnic’ & ber’BBQ’ di beranda rumah. Sebenarnya, Abang Long yang teringin sangat nak makan daging panggang. Lama dah dia sebut-sebut. Jadi, untuk memuaskan hatinya K. Long pun cadangkan untuk buat BBQ selepas exam Psychiatry. Malam sebelum exam … Continue reading BBQ di beranda rumah

Kenangan Terindah

Alhamdulillah…alhamdulillah…alhamdulillah…alhamdulillah…alhamdulillah… Jutaan kesyukuran atas segala nikmat yang kami peroleh… nikmat terbesar iman & Islam, nikmat keluarga, nikmat sahabat-sahabat, nikmat sihat, nikmat senang, nikmat berada di atas jalan dakwah, dan segala nikmat yang tak tertulis kerana banyaknya nikmat tersebut… Alhamdulillah… Tadi seusai exam Psychiatry, pulang ke rumah dengan hati yang lapang. Terleka sebentar depan komputer, teringat nak call Ummi Kedah… nak wish birthdaylah kononnya, sebab hari … Continue reading Kenangan Terindah