Warkah dari lembah perjuangan…

Assalamualaikum warahmatullah. Warga SMKAB yang dirahmati, Setelah sekian lama, sedar tak sedar, sudah genap 4 tahun saya meninggalkan alam persekolahan. Sepanjang tempoh ini, pelbagai kisah suka duka telah saya tempuhi. Kini, saya sudahpun berusia 21 tahun, berada di tahun 3 perubatan, telah berumatangga dan insyaAllah akan dikurniakan seorang cahaya mata pertengahan tahun ni. Terasa seolah-olah baru semalam saya berada di bangku sekolah. Akan tetapi walau … Continue reading Warkah dari lembah perjuangan…

Khabar si kecil

Malam yang dingin hingga terasa bagai mencucuk-cucuk liang-liang roma. Walaupun sudah berbaju beberapa lapis. Entahlah, kadang tu rasa macam tahun ni lebih sejuk dari tahun lepas. Macam-macam benda jadi susah nak buat bila cuaca teramat sejuk macam ni. Tapi bila memikirkan saudara-saudara di negara sebelah (Palestin) yang kini tiada rumah, sentiasa ketakutan, ditambah pula dengan kecederaan akibat bedilan bom Yahudi laknatullah, dengan cuaca yang dingin … Continue reading Khabar si kecil

Palestin… dibasahi darah syuhada’

Kenyataan Mursyidul ‘Am Ikhwan Muslimin mengenai Serangan Terbaru Israel Terhadap Ghaza Dengan Nama Allah, Selawat dan salam ke atas Rasulullah saw dan mereka yang berwalak kepadanya (Wala’ = tempat kecintaan, rujukan dsb. – penterjemah).. Firman Allah swt bermaksud, “Allah menetapkan, ‘Sungguh Aku akan memenangkan (agama) Aku dan Rasul-rasulKu. Sesungguhnya Allah Maha Kuat, Maha Perkasa” (Al-Mujadalah:21). “Sesungguhnya Kami akan memenangkan Rasul-rasul Kami dalam kehidupan di dunia … Continue reading Palestin… dibasahi darah syuhada’