Monthly Archive: June, 2009

Asiah Awatiff binti Aiman

by

Alhamdulillah setinggi-tinggi kesyukuran dipanjatkan kepada Ilahi, atas limpah kasih & rahmatNya maka telah selamat isteri saya, Asma’ Ahmad Khalid melahirkan seorang bayi perempuan, Asiah Awatiff binti Aiman sekitar 9.40 malam di Hospital Irbid… Continue reading

Diari Ummi

by

Lebih seminggu juga saya berhenti menulis blog. Bukanlah kerana terlalu sibuk, tetapi mood untuk menulis tak kunjung tiba. Hari ni, saya nekad untuk menulis sedikit khabar berita. Bukan apa, ramai yang bertanya perkembangan… Continue reading

Sangat comel

by

Beberapa hari menjadi surisumah sepenuh masa agak menyeronokkan. Tiada stress. Tapi masuk hari ketiga ni dah jadi bosan sebab tak ada kerja dah nak buat. Mengemas, mencuci, menjahit, melipat pakaian dsb. semuanya sudah… Continue reading

Mana lebih baik?

by

Otak rasa ringan (walaupun badan makin berat). Alhamdulillah, selesai sudah ‘semester panjang’ kami selaku pelajar tahun empat. Memang seronok dengan pengalaman baru, tapi agak melelahkan bagi saya. Mungkin kawan-kawan lain tak rasa macam… Continue reading

Sehebat anak singa

by

Nak dengar satu cerita tak? Cerita tentang Abdullah bin Zubair (anak Asma’). Waktu tu, dia masih kecil. Umur lebih kurang 12 tahun. Satu hari, sedang dia bermain-main dengan kawan-kawannya datang Saidina Umar lalu… Continue reading