Keluarga Abu Iqbal

Hari ni tiba-tiba rasa teringin nak ubah header blog SentuhanJiwa. Tapi tak nak ambik masa yang terlalu lama, jadi saya pun menggunakan fungsi ‘Stamp’ dalam Adobe Photoshop CS (Filter > Sketch > Stamp). Kesan khas yang ringkas tapi bagi saya nampak agak cantik & unik. Bila dah siap ‘header’ rasa nak buat lagi grafik menggunakan fungsi tersebut. 45 minit – 1 jam, siaplah grafik kat … Continue reading Keluarga Abu Iqbal

Istimewa buat yang tersayang

Pernah dengar tak orang kata nak ‘ikat’ suami kena ‘ikat’ perutnya? Bukanlah bermaksud ‘ikat perut’ untuk diet tu, tapi maksudnya isteri ni kenalah pandai masak.. Barulah suami tak cari makan kat luar.. ada betulnya tu. Bukan setakat tu, air tangan seorang ibu yang diyakini kebersihan, kehalalan dsb sangatlah baik untuk tumbesaran anak-anak. Sumber makanan yang baik adalah penting untuk memastikan kebersihan hati. Alhamdulillah, setakat ini … Continue reading Istimewa buat yang tersayang