Keluarga Abu Iqbal

Hari ni tiba-tiba rasa teringin nak ubah header blog SentuhanJiwa. Tapi tak nak ambik masa yang terlalu lama, jadi saya pun menggunakan fungsi ‘Stamp’ dalam Adobe Photoshop CS (Filter > Sketch > Stamp).

Kesan khas yang ringkas tapi bagi saya nampak agak cantik & unik.

Bila dah siap ‘header’ rasa nak buat lagi grafik menggunakan fungsi tersebut. 45 minit – 1 jam, siaplah grafik kat bawah ni. Tapi sesetengah gambar tak berapa cantik sebab gambar asal tak berapa berkualiti. Nampaknya macam kena beli DSLR la. Hu hu hu.

Abi        : Ahmad Khalid Ismail
Umi      : Siti Khadijah Abdul Manan
Angah : Husna Ahmad Khalid
Amai    : Humaira’ Ahmad Khalid
Nawar  : Munawwar Iqbal Ahmad Khalid (sebab tu jadi Keluarga Abu Iqbal)
Amir     : Amir Mujahid Ahmad Khalid

Advertisements

8 thoughts on “Keluarga Abu Iqbal

  1. waa..lme x jengok blog korg2 ni..nice editing btw..hehe..jom2 beli DSLR~~haha.angh tgh saving gak nih nk beli satu..

    angkat 2nd hand pun dh kira bgus sudah..huhu~~

  2. salam abu Iqbal
    kratifnya.seni…Tahniah..
    masa dalam blogspot dulu saya suka2 je nak tukar header
    dalam wordpress ni buanyaakkk nyer yang saya kena study..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s