Hebatnya Wanita

Apa yang selalu kita dengar tentang wanita? Wanita tercipta dari rusuk lelaki. Wanita sayap kiri kaum lelaki. Wanita berhati lembut. Wanita kuat emosi. Wanita itu kaum yang lemah. Tetapi, sedarkah kita di sebalik semua itu… Wanita dicipta untuk menjadi ibu. Ibu yang mengandung selama 9 bulan dengan segala kepayahan.. Ibu yang berjuang dengan maut untuk melahirkan zuriat, penyambung generasi manusia.. Ibu yang menyusukan anak selama … Continue reading Hebatnya Wanita

Keluarga Abu Iqbal

Hari ni tiba-tiba rasa teringin nak ubah header blog SentuhanJiwa. Tapi tak nak ambik masa yang terlalu lama, jadi saya pun menggunakan fungsi ‘Stamp’ dalam Adobe Photoshop CS (Filter > Sketch > Stamp). Kesan khas yang ringkas tapi bagi saya nampak agak cantik & unik. Bila dah siap ‘header’ rasa nak buat lagi grafik menggunakan fungsi tersebut. 45 minit – 1 jam, siaplah grafik kat … Continue reading Keluarga Abu Iqbal

Istimewa buat yang tersayang

Pernah dengar tak orang kata nak ‘ikat’ suami kena ‘ikat’ perutnya? Bukanlah bermaksud ‘ikat perut’ untuk diet tu, tapi maksudnya isteri ni kenalah pandai masak.. Barulah suami tak cari makan kat luar.. ada betulnya tu. Bukan setakat tu, air tangan seorang ibu yang diyakini kebersihan, kehalalan dsb sangatlah baik untuk tumbesaran anak-anak. Sumber makanan yang baik adalah penting untuk memastikan kebersihan hati. Alhamdulillah, setakat ini … Continue reading Istimewa buat yang tersayang

Kisah Kahwin

Sudah hampir lima tahun rupanya saya di Jordan. Dari single menjadi couple, dan kini sudah triple. Sudah tiga alam telah saya lalu, alam bujang anak dara yang penuh ‘enjoy’ dengan rakan-rakan. Masuk pula ke alam rumahtangga yang penuh ‘sweet memories’. Kini sedang melalui alam berkeluarga yang penuh ‘comel & comot’nya. Merasai pengalaman mengandung, bersalin serta menyusu anak sambil baca nota memang satu pengalaman yang tak … Continue reading Kisah Kahwin

Please help

Saya nak tergelak beberapa hari ini. Semua rakan & kenalan saya (malah kenalan isteri saya) menghubungi kami dek tergempar dengan penerimaan satu email seperti berikut dengan alamat email penghantar daripada saya (zenx6@yahoo.com); Please help Hope you get this on time,sorry I didn’t inform you about my trip in UK for a Program, I’m presently in UK and am having some difficulties here because i misplaced … Continue reading Please help