Istimewa buat yang tersayang

by

Pernah dengar tak orang kata nak ‘ikat’ suami kena ‘ikat’ perutnya? Bukanlah bermaksud ‘ikat perut’ untuk diet tu, tapi maksudnya isteri ni kenalah pandai masak.. Barulah suami tak cari makan kat luar.. ada… Continue reading

Kisah Kahwin

by

Sudah hampir lima tahun rupanya saya di Jordan. Dari single menjadi couple, dan kini sudah triple. Sudah tiga alam telah saya lalu, alam bujang anak dara yang penuh ‘enjoy’ dengan rakan-rakan. Masuk pula… Continue reading

Asiah PhotoSnack

by

Jurufoto: Uncle Halfi Mustafa Photo slideshows

Please help

by

Saya nak tergelak beberapa hari ini. Semua rakan & kenalan saya (malah kenalan isteri saya) menghubungi kami dek tergempar dengan penerimaan satu email seperti berikut dengan alamat email penghantar daripada saya (zenx6@yahoo.com); Please… Continue reading

Muda Mudi

by

Assalamualaikum warahmatullah, Sekadar menulis apa yang terlintas selepas program rehlah batch baru-baru ini (SETAUT 10). Saya sekarang berusia sekitar 22 tahun dan insyaAllah jika dipanjangkan umur akan meningkat kepada 23 tahun pada Jun… Continue reading

Kerana Ia Begitu Berharga

by

Tak sangka begitu pantas masa itu berlalu. Benarlah kata-kata pujangga, masa itu ibarat pedang. Jika kita tidak memanfaatkannya, nescaya ia akan memotong kita. Tahun ini, ada antara kita yang hilang angka belasan menganjak… Continue reading

Kenangan Ibadah Haji

by

Salam buat para pembaca yang dihormati, 3 minggu rasanya sudah kami kembali daripada tanah haram. Cuma belum berkesempatan menulis. Saya kurang berminat untuk menulis catatan perjalanan kami, dan saya jangkakan isteri saya yang… Continue reading

Khabar dari Tanah Haram

by

Salam dari Tanah Haram, Maaf tak ada gambar yang dapat kami paparkan untuk tatapan pembaca semua. Agak pelik, negara yang kaya dengan sumber minyak seperti Saudi Arabia ni tak ada kemudahan internet yang… Continue reading

Lambaian haramain

by

“Dan sempurnakanlah ibadah haji dan umrah kerana Allah…” -al-Baqarah: 196 Seakan mimpi menjadi realiti pabila mendapat tahu berita itu. Tak pernah diri ini menyangka akan dijemput menjadi tetamu Allah seawal ini. Memang sudah… Continue reading

Asiah dan kawan-kawan

by

Asiah sekarang dah ada ramai kawan. Asiah seronok main dengan kawan-kawan Asiah. Dulu waktu Ummi tinggal Asiah dengan Acik Da, Asiah selalu main dengan Wafa’ & Dhiya’. Mereka kecek ganu terutama sekali kakak… Continue reading