Semoga saya kuat seperti beliau

Kemeriahan sukan di Irbid tahun ini tak dapat saya nikmati seperti tahun-tahun lepas. Sebelum ini, saya memang tak ketinggalan kalau ada program-program seperti, bahkan saya juga adakalanya terlibat sebagai jawatankuasa penganjur. Seronok sebenarnya bersosial dengan adik-adik junior di samping bersukan menyihatkan badan & otak. Maaflah ye kawan-kawan (terutama yang sekumpulan dengan saya) sebab tak dapat join sukan & KARISMA tahun ni memandangkan ke’sarat’an saya ini. … Continue reading Semoga saya kuat seperti beliau

Teruja

How my baby’s growing?? “This week, your baby weighs almost 2 pounds (like a head of cauliflower) and is about 14 1/2 inches long with her legs extended. She’s sleeping and waking at regular intervals, opening and closing her eyes, and perhaps even sucking her fingers. With more brain tissue developing, your baby’s brain is very active now. While her lungs are still immature, they … Continue reading Teruja

Tunaikan KEWAJIPAN anda, Salurkan kepada yang BERHAK

Sekadar menghangatkan lagi suasana pilihanraya kampus tahun ini, dijemput kepada rakan-rakan khususnya warga mahasiswa JUST, Irbid untuk melayari laman blog Kutlah Ittihad Islamiyyah. InsyaAllah disediakan maklumat sedikit sebanyak berkaitan pilihanraya Jordan University of Science & Technology (JUST) 2009. Jangan lupa saksikan video promosi dari Kutlah Ittihad Islamiyyah! “Tunaikan KEWAJIPAN anda, Salurkan kepada yang BERHAK” Abu ‘Azzam, Irbid, Jordan Continue reading Tunaikan KEWAJIPAN anda, Salurkan kepada yang BERHAK

Macam-macam ragam

Naluri ibu Beberapa minggu lepas, hati saya sering rasa gundah. Kadang-kadang rasa sedih, kadang-kadang rasa sunyi.. macam-macam perasaan bercampur. Saya akan lebih terasa kalau abang keluar rumah. Terasa sangat sunyi, sepi, & sayu bila berseorangan di rumah besar ni. Biasanya untuk mengubat kesunyian tu, saya akan bersembang-sembang dengan baby dalam perut. Seronok sangat sebab baby selalu respon. Bila saya bercakap dengan dia, dia tendang-tendang perut. … Continue reading Macam-macam ragam

Celoteh bakal Ummi

Seperti biasa, hujan lebat membasahi bumi sekali gus membersihkan debu-debu di bumi Irbid ini. Dah beberapa minggu macam ni, setiap weekend pasti hujan lebat mencurah-curah. Adik-adik junior pula mengharap salji turun. Biasalah tu, akak dulu pun macam tu jugak. Seronok sangat nak main salji, tapi bila dah berumur ni macam dah malas. Apa pun, salji di tempat-tempat seperti bumi Syam ni memang salji nikmat. Setahun … Continue reading Celoteh bakal Ummi

Warkah dari lembah perjuangan…

Assalamualaikum warahmatullah. Warga SMKAB yang dirahmati, Setelah sekian lama, sedar tak sedar, sudah genap 4 tahun saya meninggalkan alam persekolahan. Sepanjang tempoh ini, pelbagai kisah suka duka telah saya tempuhi. Kini, saya sudahpun berusia 21 tahun, berada di tahun 3 perubatan, telah berumatangga dan insyaAllah akan dikurniakan seorang cahaya mata pertengahan tahun ni. Terasa seolah-olah baru semalam saya berada di bangku sekolah. Akan tetapi walau … Continue reading Warkah dari lembah perjuangan…

Khabar si kecil

Malam yang dingin hingga terasa bagai mencucuk-cucuk liang-liang roma. Walaupun sudah berbaju beberapa lapis. Entahlah, kadang tu rasa macam tahun ni lebih sejuk dari tahun lepas. Macam-macam benda jadi susah nak buat bila cuaca teramat sejuk macam ni. Tapi bila memikirkan saudara-saudara di negara sebelah (Palestin) yang kini tiada rumah, sentiasa ketakutan, ditambah pula dengan kecederaan akibat bedilan bom Yahudi laknatullah, dengan cuaca yang dingin … Continue reading Khabar si kecil