Auntie, Ammu & Si Kecil Hanin

by

Hari tu terima mesej dari Marwah..terkejut.Ingatkan dia dah balik Malaysia, rupanya masih di sini. Tanya Marwah pasal Hanin (puteri sulung Marwah), katanya Hanin dah tumbuh gigi. So sweet. Teringinnya nak jumpa Hanin. Ajak… Continue reading

Happy Belated Birthday, Angah

by

My dearest Angah, Happy Belated Birthday to you… Sori lambat… Lama dah nak buat entry ni tapi terlupa nak post.. Sempat mesej je hari tu, tu pun lambat sikit sebab kredit expired… sedih… Continue reading

Keluarga Abu Aiman in Wallpaper Graphic

by

Hasil kerja ketika “buhsan” & “buring2″…(click on the picture to get the full size version) The members; Rosli bin Abdullah ( 10/ 08/ 1963 ) Che Noor Arifah binti Abu Bakar ( 17/… Continue reading

Batu & Kopi

by

Semalam saya buka email, tertarik pada satu email yang Ummi forward. Lalu teringin untuk kongsi kisah ini dengan sahabat semua. Sama-samalah kita hayati dan renungkan… Suatu hari seorang pakar dlm bidang pengurusan masa… Continue reading

BBQ di beranda rumah

by

(entry untuk adik-adik tersayang) Baru-baru ni, K. Long & Abang Long ada buat BBQ. Siang tu kami exam, alhamdulillah memuaskan. Malam tu kami sengaja nak menenangkan fikiran dengan ber’picnic’ & ber’BBQ’ di beranda… Continue reading

Kenangan Terindah

by

Alhamdulillah…alhamdulillah…alhamdulillah…alhamdulillah…alhamdulillah… Jutaan kesyukuran atas segala nikmat yang kami peroleh… nikmat terbesar iman & Islam, nikmat keluarga, nikmat sahabat-sahabat, nikmat sihat, nikmat senang, nikmat berada di atas jalan dakwah, dan segala nikmat yang tak… Continue reading

Nikmatnya Susah, Peritnya Senang…

by

Salam sejahtera buat sekalian sahabat alam maya. Agak lama sebenarnya tak menjenguk blog kesayangan ni, rasa rindu pula. Mungkin kerana kepadatan aktiviti yang memenuhi masa yang ada… atau mungkin juga saya yang tidak… Continue reading

SUARA PALESTIN

by

   Memetik sepotong hadis Rasulullah yang bermaksud: “Barangsiapa yang tidak mengambil tahu hal saudaranya, maka dia bukan dari kalangan mereka” Mesej ini ditujukan khas buat rakan-rakan siswa seJordan. Sedarkah kita bahawa kita berada… Continue reading

dan sederap lagi kita melangkah…

by

Setinggi-tinggi tahniah buat sahabat kami, Shuhaib Ar-Rumy Selamat yang baru melangsungkan perkahwinan dengan Uswah Hasanah Abdul Halim pada 1 Februari 2008. Sepanjang hidup ini, saya hanya pernah bersua dua kali sahaja, tetapi terasa… Continue reading

Benar Itu Ketenangan, Dusta Itu Keraguan

by

  Situasi biasa…  M       : Eyh, N. Cuba tengok dia tu…wara’ betulla. Aku tengok dia tak pernah miss ke masjid. Dahla kopiah dia tu tak pernah lekang dari kepala. N        : Iyalah..anak murid… Continue reading